Дієтична добавка, 100% гомогенізована органічна. Без використання консервантів, цукру та води.
Кизил використовують як надійний профілактичний засіб для нормалізації артеріального тиску. Вживання кизилу запобігає виникненню дисбактеріозу, мігрені, артриту і багатьом іншим захворюванням. Він стимулює роботу підшлункової залози не підвищуючи рівень цукру в крові.
Своїми корисними властивостями кизил зобов’язаний вітамінам і компонентам, які в ньому містяться: флавоноїди, глюкоза, калій, магній, залізо, фруктоза і органічні кислоти, ефірні масла і велика кількість вітаміну С. Завдяки чому ця ягода здатна зміцнювати імунітет і підвищувати захисні функції організму, особливо під час осінніх захворювань, застуд і вірусів. За рахунок високого вмісту вітаміну С кизил є хорошим жарознижуючим засобом, бореться з гарячкою. У період масових простудних захворювань це незамінний продукт.
За рахунок наявності в кизилі пектинових речовин, він очищає організм, виводить шлаки і токсини, а також сприяє позбавленню від щавлевої і сечової кислоти. Бета-каротин, яким багатий червоний кизил зміцнює зір і очні судини. Пектин запобігає потраплянню в організм токсичних речовин, нейтралізує згубну дію канцерогенів, підтримує роботу шлунково-кишкового тракту.
Кизилова паста перешкоджає відкладенню солей в суглобах, забезпечує повноцінне функціонування м’язів, підвищує захисні функції організму, покращує імунітет, бере участь в оновленні клітин, омолоджує організм.
Не є лікарським засобом.