Висівками називають оболонку вівсяних зерен, у якій зберігається понад 90% складу корисних компонентів цільного зерна. Найчастіше висівки з вівса застосовують для схуднення в дієті Дюкана.
Чим корисні вівсяні висівки
Багаті на вітамінний комплекс групи В, щодня потребують відновлення в організмі. У продукті містяться вітаміни А та Е, багато мінералів та інших, корисних організму людини, елементів.
Регулярне використання оболонок зерен підвищує кількість корисної мікрофлори у кишечнику. Знижує холестерин.
Порівняно з вівсяними зернами, у висівках міститься на 50% більше клейковини та розчинних харчових волокон. Сприяють схудненню, знижуючи апетит. Допомагають стримати нормальний рівень цукру.
Як вживати
Починати вживання вівсяної лушпиння слід з чайної ложки/добу, далі поступово дійти до 3-х ст. л.
Висівки слід замочити кропом на 30 хв. Зцідивши воду, їх беруть із чаєм, кефіром, водою або фрешем.
Розм'якшені висівки можна додавати до готових страв, так і в процесі їх приготування.
Можна з висівок вівса приготувати холодну кашу. Оболонки зерен заливають на ніч кефіром чи йогуртом.
Харчова цінність у 100 г: 246 ккал
Білки – 17,3 г
Вуглеводи - 66,2 г
Жирі – 7 г
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.