0
0
Sold
In Stock
Код товару: 0763331916937
Виробник: АХИМСА
Відгуки:
0
93 грн.
Ціна в бонусних балах:
93
Опис
Ячна крупа – це нешліфовані частинки ядра ячменю. Вона є дробленими зернами ячменю різної форми, звільнені від квіткових плівок. Ячну крупу, на відміну від перлової крупи, виготовляють без шліфування та полірування, тому в ній більше клітковини. Ячну крупу не ділять на сорти.
Залежно від величини крупинки ячну крупу ділять на три номери: № 1, 2, 3. При підготовці до переробки зерно очищають від органічних та мінеральних домішок, насіння бур'янів, дефектного та дрібного насіння основної культури. Ячмінь належить до найдавніших культурних рослин і належить до сімейства злаків. Як і пшениця, він був окультурений в епоху неолітичної революції на Близькому Сході щонайменше 10 тис. років тому.
Дикий ячмінь росте на широкому просторі від острова Крит і Північної Африки на заході до гір Тибету на сході. Найстародавніші зразки культурного ячменю знайдені в Сирії і належать до однієї з найдавніших неолітичних культур докерамічного періоду. Він знайдений також у найдавніших єгипетських гробницях та у залишках озерних пальових будівель (тобто, у кам'яному та бронзовому періодах). За багатьма історичними пам'ятками можна судити про широке поширення ячменю у віддалений час.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Розчинна клітковина ячменю сприяє зниженню рівня холестерину, уповільнює підвищення рівня цукру в крові після їди. Ячмову крупу рекомендують для людей, схильних до повноти. Її вживання доставляє в організм велику групу вітамінів та мікроелементів, а також речовин, що сприяють нормальній перистальтиці шлунково-кишкового тракту.
Відвар з ячмінної крупи має обволікаючу дію, заспокоює хворобливу дратівливість слизових оболонок внутрішніх органів, діє як загальнозміцнюючий та тонізуючий засіб (калоризатор). Особливо гарний ефект має відвар у період після захворювань. Сучасні дієтологи радять, частіше є ячмінні каші та супи з додаванням круп з ячменю людям з надмірною вагою, також і при захворюваннях кишечника, що супроводжуються запорами.
У ячмінних зернах містяться природні антибактеріальні речовини: з води, що залишилася після замочування ячменю, було виділено речовину з антибіотичною дією – гордецин, що застосовується для лікування грибкових уражень шкіри.
Дієтологи особливо рекомендують ячмінні каші та супи людям із надмірною вагою, а також дітям та людям похилого віку, оскільки такі страви легко засвоюються (калоризатор). Крім того, останні наукові дослідження довели, що ячмінна крупа захищає від раку та виводить з організму важкі метали. Ця ситна каша є унікальним джерелом енергії, виводить з організму токсини і шлаки, а також речовини, що сприяють відкладенню жиру.
Відгуки
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Питання та відповіді
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.