0
0
Sold
In Stock
Код товару: 2951560042574
Виробник: АХИМСА
Відгуки:
0
56 грн.
Ціна в бонусних балах:
56
Опис
Борошно житнє - продукт, що отримується з подрібнених зерен жита. У ній більш високий, порівняно з пшеничною, вміст корисних речовин, фруктози, вітамінів різних груп, кислот та мінералів. Їхня кількість залежить від виду продукту: житнє борошно може бути сіяним, обдирним або шпалерним.
Остання є найбільш корисною, але використовується вона в основному в дієтичних стравах. Найчастіше з житнього борошна випікають хліб, але також можливе приготування оладок і млинців, коржиків, солодкої випічки, локшини. Вона є основою при приготуванні квасу. Широко застосовується житнє борошно у стравах північних кухонь: карельської, фінської, шведської, російської. Наприклад, вона є основою для такої національної страви як пиріжки-хвіртки.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Житнє борошно використовується в раціоні для діабетиків, оскільки жито є повільним вуглеводом і розщеплюється поступово, не даючи рівню глюкози в крові піднятися вище за норму. Користь житнього борошна полягає ще й у тому, що вона виводить з організму солі, токсини та зайву рідину, підвищує імунітет і є джерелом складних вуглеводів, а шкоди від житнього борошна не виявлено, хоча людям із підвищеною кислотністю шлунка та виразкою краще утриматися від цього продукту .
Існує важлива відмінність житнього борошна від пшеничного – справа в тому, що жито містить велику кількість білків та амінокислот, тому її використання в харчуванні спортсменів науково обґрунтовано. Енергетична цінність житнього борошна становить 305 ккал, і така калорійність вважається низькою, тому житні хлібобулочні вироби показані тим, хто сидить на дієті. Також у ній міститься більше кальцію та фосфору, ніж у пшениці, тому вона зміцнює кістки та відновлює роботу хрящів. Лікування житнім борошном популярне в народній медицині.
Замішування тіста з житнього борошна - більш трудомісткий і складний процес, проте досвідчена господиня може легко освоїти цю науку, тим більше що житній хліб був звичною стравою у всіх сім'ях. "Матінка жито годує всіх суцільно", - казали на Русі, і мали рацію, оскільки в ті часи пшеничний хліб був не по кишені простим селянам. Зараз люди віддають перевагу житній випічці, а здоровий спосіб життя увійшов у моду, тому деякі сорти житнього хліба коштують дорожче за пшеничні булоки.
Відгуки
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Питання та відповіді
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.