У всьому світі рис басматі вважається «королем рису». Саме цей сорт воліють більшість дорогих європейських ресторанів. Тому що цей елітний сорт має особливий вишуканий смак, унікальний насичений аромат і повітряну розсипчасту структуру після варіння. Його сире зерно тонке і довге, а при приготуванні збільшується більш ніж в два з половиною рази.
Особливо цінується рис басматі коричневий - нешліфований. Зерна коричневого (нешліфований) рису піддаються мінімальній обробці, завдяки якій зберігаються висівкова оболонка і зерновий зародок. Слабке шліфування дозволяє зберегти всі поживні речовини і вітаміни. А тому коричневий рис є більш корисним.
У коричневому рисі міститься значна кількість клітковини і корисних мінералів, амінокислот і вітамінів групи В. Включення його в раціон забезпечує:
- регулярне надходження глюкози в кров, що дозволяє регулювати рівень цукру у діабетиків
- не провокує порушення шлункової секреції, оскільки обволікає і захищає шлунок
- знижує артеріальний тиск, що вкрай актуально для гіпертоніків
- сприяє нормалізації діяльності шлунка, селезінки і товстої кишки
- стабілізує роботу серцево-судинної системи
- сприяє правильному формуванню плода завдяки наявності великої кількості фолієвої кислоти, що вкрай важливо для вагітних жінок
- сприяє відновленню кісткової тканини, так як містить багато фосфору
- виводить з організму сіль, що дуже важливо для людей, що мають проблеми з нирками
- Дуже важливо також і те, що рис басматі коричневий НЕ містить холестерин і глютен.
Як варити коричневий рис басматі:
Рис добре промити холодною водою. Вода, яка стікає, повина стати абсолютно прозорою. Потім заливаємо окропом і варимо на середньому вогні. Через десять хвилин зменшуємо температуру до мінімального значення і варимо далі рис під кришкою, помішує періодично. При необхідності додаємо ще води. Загальний час приготування коричневого рису забере у Вас близько 40 хвилин. При приготуванні рис не солити. Готовий рис відкинути на сито, дочекатися, поки піде вода повністю. У підсумку, Ви отримаєте розсипчастий рис з розкритими зернами.
Можна істотно скоротити час варіння, якщо залити коричневий рис холодною водою і залишити на ніч. В такому випадку вам буде достатньо проварити на наступний день рис 20-25 хвилин. Рис басматі коричневий ідеально підходить до м'яса, хороший при приготуванні різних салатів, десертів і екзотичних страв. Висівкова оболонка надає зернам не тільки коричневий відтінок, але і легкий присмак горіха, який відмінно доповнює приготовані страви.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.