Склад: рис басматі білий 100% ( сертифікований органічний інгредієнт)
Харчова цінність на 100 г:
Жири – 0,6 г (у т. ч. насичених жирних кислот – 0,2 г)
Білки – 7,4
Вуглеводи – 78 г (у т. ч. цукри – 0,1 г)
Сіль – 0 г
Енергетична цінність – 1642 кДж / 389 ккал
Характеристики та властивості:
Рис басматі має аромат, схожий на горіховий чи попкорновий. Його навіть називають «королем рису» завдяки оригінальному смаку та величезній користі. Це найшляхетніший сорт рису у світі. Басматі відрізняється довгими тонкими зернами, дуже твердими, оскільки проходить тривалий етап витримки — близько року.
Цей рис багатий на клітковину, вітаміни, фолієву кислоту, макро- та мікроелементи: селен, калій, фосфор, а також містить незамінні для організму кислоти, амілазу та інші корисні речовини.
Продукт добре очищує кишківник, нормалізує рівень холестерину в крові, сприяє виведенню зайвих солей, регулює рівень цукру, корисний для серця, судин і відновлення кісткової тканини. Басматі рекомендують вводити до раціону людям із проблемами підшлункової залози, при виразці, гастриті, хронічному гепатиті, діабетикам, а також вагітним при токсикозі. Він надає організму багато енергії. Рис ідеально доповнює м’ясо, салати, екзотичні страви та десерти.
Рекомендації з приготування: ретельно промити, варити у співвідношенні 1:2 (1 частина рису до 2 частин води) на повільному вогні до готовності (приблизно 25 хвилин).
Умови зберігання: бажано зберігати у прохолодному та сухому місці.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.