Кіноа - це псевдозлакова культура, не містить глютену. Її зернятка нагадують гречану крупу. За кольором вона може бути чорною, бежевій або червоною і навіть фіолетового. Батьківщина цієї крупи - Південна Америка. У індіанців кіноа була основою їх харчування, зерна цієї крупи вважалися священними.
Корисні властивості:
не містить глютен;
має низький глікемічний індекс;
багата фосфором, кальцієм, калієм, цинком, залізом, містить вітаміни групи В;
містить високий вміст клітковини, а також білка (набагато більше, ніж у пшениці, ячмені і рисі)
містить значущу для круп кількість рослинного жиру - більше 6% сухої ваги.
Крупа кіноа - незамінний продукт для людей, які страждають непереносимістю глютену, а також вегетаріанців. Кіноа також буде корисна людям з цукровим діабетом, хворобами серцево-судинної системи або зайвою вагою.
Калорійність кіноа становить 368 калорій на 100 р.
Як готувати кіноа?
Спочатку крупу слід добре промити, щоб позбутися гіркоти, і просушити. Після цього можна приступати до приготування. Готувати кіноа потрібно так само, як і звичайну рисову або гречану кашу.
При приготуванні кількість кіноа збільшується майже вдвічі. Тобто з 1 склянки крупи у вас вийде 2 склянки готової каші. Готуйте кіноа в пропорції 1: 2 (на 1 склянку кіноа - 2 склянки води). Варити кіноа потрібно близько 15 хв на повільному вогні, поки не випарується вся вода. Після чого додати в кашу масло і посолити. Також крупу можна прожарити на сковороді для підсилення смаку.
Ваше Имя:
Ваш отзыв:
Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.
Оценка: Плохо Хорошо
Введите код, указанный на картинке: