Гречаний мед – це високоякісний продукт з вираженими лікувальними властивостями. В народі його часто називають «кровотворним», оскільки він сприяє підвищенню рівня гемоглобіну в крові та нормалізує артеріальний тиск. Особливо його цінують серед донорів, які вживають його після переливання крові. Унікальні цілющі властивості гречаного меду пов'язані з тим, що він виробляється бджолами з нектару квітучої гречки, яка містить у собі залізо.
Завдяки високому вмісту заліза, гречаний мед корисно впливає на серцево-судинну систему, рекомендується гіпертонікам та для профілактики інсультів. При застуді його також використовують як альтернативу сиропам від кашлю, що є не лише корисним, але й ефективнішим.
Завдяки своїм антисептичним властивостям гречаний мед можна використовувати як внутрішньо, так і зовнішньо. Він є ефективним засобом при лікуванні гнійних ран, фурункулів та інших шкірних захворювань. Його густий і насичений аромат поєднує в собі нотки карамелі, кориці, мускатного горіха, та волоського горіха.
У складі гречаного меду міститься багато корисних і життєво важливих речовин, таких як вітаміни (групи В, Е, С), мінерали (залізо, кальцій, фосфор, калій, магній, мідь, цинк, алюміній, йод, нікель), кислоти, цукри, амінокислоти. Загалом, гречаний мед містить близько 40 мікроелементів, які роблять його надзвичайно корисним для здоров'я.
Калорійність у 100 г продукту міститься: фруктози - 41%, глюкози - 42%, сахарози - 2%.
Харчова цінність: білки - 0,8 г, жири - 0 г, вуглеводи - 80,3г. Калорійність 100 г в середньому становить 309 кКал.
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.