Імбир, визнаний у всіх кухнях світу за теплий, солодко-пряний аромат і смак, доповнює як солодкі (імбирні пряники), так і солоні (смажені страви) страви. Він продається у вигляді цілого кореня, нарізаним, подрібненим і у формі порошку. Ви зможете вибрати ідеальну форму, зручну саме для вас.
Імбир — це багаторічна, тропічна рослина з ароматним, бульбовим корінням — один з більше 50 видів Genus zingiber. Деякі з цих видів вирощуються спеціально для вживання в їжу, а знайома нам спеція — це імбир (Zingiber officinale). Кореневище або корінь імбиру — це та частина, яка використовується у якості спеції. Зацукрований корінь імбиру продається у вигляді цукатів, а висушений імбир у подрібненому вигляді.
Імбир привезли з тропічної Південно-Східної Азії, де він вирощується вже понад 3000 років. Записи древніх лікарів свідчать про те, що його використовували для приготування чаю, ванни, грудних компресів, а в стародавньому Китаї та Індії він застосовувався для покращення травлення. Римляни привезли імбир у Північну Європу, де його використовували в пирогах, бісквітах та інших солодких стравах. До 14 століття він був популярний нарівні з перцем, а коли почалася чума, імбир, за його антисептичні властивості та вміст сірки, вважався досить сильною протиотрутою.
Теплий, пряно-солодкий смак імбиру та різкий аромат важко сплутати з чимось іншим. Це універсальна популярна спеція, яка дала ім’я трьом знайомим нам продуктам — імбирному прянику, імбирному печиву та імбирному елю. Крім того, він популярний як складова приправи, використовуваної для смаження та під час приготування соусів і компоненту суміші спецій, наприклад, порошку каррі.
Імбир застосовується в безлічі солодких і гострих страв і відмінно поєднується з іншими численними спеціями. Він є основною приправою східної кухні та особливо широко застосовується в кухнях Індії, Китаю, Таїланду, Північної Африки, Японії і країн Карибського басейну. Вина на основі імбиру є популярним напоєм у зимовий час в Англії. У США імбир використовується у якості приправи для додання гострого, пряного аромату заправкам, пастам, маринадам, напоям та десертам.
Щоб замінити мелений імбир на свіжий, використовуйте 1/2 столової ложки меленого імбиру замість однієї ложки свіжого.
Мелений імбир — це незамінна спеція для імбирних пряників, він також підсилює смак бісквітів, консервів, чатні, мармеладу та різних десертів. Спробуйте додати його в маринад, а також у блюда зі свинини, курки та яловичини. Його можна додавати в гарбузовий або яблучний пиріг, печиво, до страв із моркви та батату.
Ваше Имя:
Ваш отзыв:
Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.
Оценка: Плохо Хорошо
Введите код, указанный на картинке: