ru | ua
+38 (097) 043 10 29
Працюємо з 9:00 до 18:00 +38 (097) 043 10 29 Пр. Д. Яворницького, 107 +38 (098) 042-99-08 вул. Д.Донцова, 2-А Нагорний Ринок +38 (097) 136-19-57 бульвар Зоряний, 1-А ( ТРЦ "Дафі") замовити дзвінок
ru | ua
+38 (097) 043 10 29
Працюємо з 9:00 до 18:00 +38 (097) 043 10 29 Пр. Д. Яворницького, 107 +38 (098) 042-99-08 вул. Д.Донцова, 2-А Нагорний Ринок +38 (097) 136-19-57 бульвар Зоряний, 1-А ( ТРЦ "Дафі") замовити дзвінок
Улюблені товари
Категории

НУТ АХІМСА 200Г

Виробник: АХИМСА
Наявність: Нет в наличии
126 грн.
Інформація про доставку
  • Доставка "Нова Пошта" від 35грн.
  • Самовивіз зі складу у Дніпрі
  • Термін доставки 1-3 дні
Способи оплати
  • Післяплатою при отриманні
  • Готівкою на складі
Доставка по Україні
  • - Доставка "Нова Пошта" від 35грн.
  • - Самовивіз зі складу у Дніпрі
  • - Термін доставки 1-3 дні
Зручний спосіб оплати
  • - Післяплатою
  •   при отриманні
  • - Готівкою на складі
Нут (лат. Сicer arietinum) - трав'яниста рослина з сімейства бобових, зернобобова культура з круглими плодами, що вживаються в їжу. Його також називають турецьким горохом, шішем, нахат, хумусом або баранячим горохом.
 
Нут вирощують більш ніж в 30 країнах світу, в основному в тропічній Азії - в Пакистані, Індії, Китаї, на островах Океанії; менш великі плантації культури є в Африці і в Південній Америці - Колумбії, Мексиці. Активно використовується в вегетаріанській і ведичній кухні. Вельми популярний в південній Європі - в країнах Середземномор'я, особливо в Італії.
 
Склад нуту
У складі бобів нуту велика кількість якісного рослинного білка - до 30%, до 7% жирів і близько 60% вуглеводів. Крім того, в ньому міститься крохмаль, харчові волокна, натуральні цукру, вітаміни В1, В6 і фолієва кислота, незамінна амінокислота під назвою лізин, органічні кислоти - щавлева і яблучна. Цими кислотами також багаті листя і стебла.
 
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
З давніх часів нут в країнах Азії використовують як ліки, корисні властивості використовуються в боротьбі з деякими хворобами. Боби - вельми поживна добавка до їжі, і вони входять до складу багатьох загальнозміцнюючих і стимулюючих сумішей. Нут додають в деякі БАДи (біологічно-активні добавки), на його основі готують дитяче харчування. Вживання в їжу допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, застосовується як зовнішній засіб для лікування шкірних захворювань.
 
Нут використовується, в основному, для виробництва борошна, яке має широке застосування в індійській і азіатської кухнях. Термічна обробка займає більше часу, ніж для інших бобових - сочевиці і гороху.
 
Застосування в кулінарії:
Нут вживають в їжу у відвареному, смаженому або запеченому вигляді, роблять з нього макаронні вироби, супи та каші, соуси, консерви.
 
З нуту готують фалафель, виробляють традиційну східну холодну закуску - хумус, для якого використовують подрібнені варені боби з додаванням лимона, спецій і оливкового масла. В Італії з борошна печуть традиційні італійські коржі - Фаріната. У деяких країнах її додають в молочні та дитячі суміші, готують різні кондитерські вироби, печиво, східні солодощі - адже підсмажені боби за смаком нагадують горіхи.
 

Написать отзыв

Ваше Имя:

Ваш отзыв:

Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.

Оценка: Плохо           Хорошо

Введите код, указанный на картинке:


Похожие товары (1)
Мітки:
-->