Воно багате макро- і мікроелементами, ізофлавонами, білком, тіаміном, піридоксином, вітаміном В12 і вітаміном Е. Також в ньому міститься багато рослинної клітковини. Єдине в чому соєве молоко поступається коров'ячому - це зовсім незначний вміст кальцію, але цей недолік виробники компенсують, штучно збагачуючи його даними мікроелементом.
Завдяки тому, що калорійність соєвого молока зовсім незначна, воно цілком може виступати як дієтичний легкозасвоюваний продукт, який буде корисний при гіперсекреції або виразці шлунка, ожирінні і хронічному холециститі.
Що міститься в соєвому молоці цианокобаламин, позитивно впливає на кровеносну систему, а в сукупності з тіаміном і піридоксин покращує діяльність нервової системи і метаболічних процесів. Вітамін Е, яким багатий даний продукт, сприяє запобіганню розвитку пухлин і запобігає передчасному старінню. Також він покращує стан шкіри і волосся.
Соєве молоко є природним джерелом фітоестрогенів, які діють на організм майже так само, як гормон естроген. Вважається, що вони здатні запобігати захворювання серця і остеопорозу, також вони успішно борються з симптомами менопаузи: почуттям жару, прискореним серцебиттям, приливами і болями при сексуальних контактах.