Ламінарія (морська капуста) — це їстівна морська водорість. Має специфічний, морський смак.
Природне джерело йоду — необхідне для утворення гормонів щитовидної залози та правильного метаболізму. У 100 г приготовленої ламінарії міститься 300 мкг йоду.
Добова потреба йоду: для діток від 2 до 5 років — 90 мкг, від 6 до 9 років — 120 мкг, від 10 років і для дорослих — 150 мкг, для вагітних та годуючих мамусь — 200 і 250 мкг відповідно.
Додавайте приготовлену ламінарію у салати, каші, супи, соуси, запіканки.
Спробуйте використовувати ламінарію у зелених коктейлях, як природнє джерело йоду.
Для профілактики йододефіцитних станів достатньо вживати 30-50 г готової морської капусти на добу відповідно до віку: 30г — для діток від 2 до 5 років, 40г — від 6 до 9 років, 50г — від 10 років і для дорослих.
Як приготувати: після промивання залити ламінарію холодною водою, щоб розбухла. Через 4-5 годин злити воду та знову добре промити.
Харчова цінність на 100 г: білки — 0,7 г, жири — 0,1 г, вуглеводи — 4 г. Калорійність — 5 ккал.
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.