Кунжут (сезам) - досить древня олійна культура. Його насіння знайшло широке застосування в багатьох галузях, проте найбільшу цінність воно являє в медицині (несе колосальну користь організму) і кулінарії (додає блюдам пікантний смак). Також дуже корисний макуха кунжуту, одержуваний після віджимання кунжутного масла.
Даний продукт дуже багатий на вітаміни (B1, B2, F, PP, C), мінералами, ненасиченими жирними кислотами, клітковиною, фосфоліпідами, целюлозою, пектинами, мікроелементами (Ca, K, Zn, Mg, Na, Fe, Cu). Завдяки настільки збагаченого складу кунжутного макухи його регулярне вживання в їжу оздоравлівающе діє на організм.
цілющі властивості
Харчовий макуха насіння кунжуту використовують в комплексній терапії багатьох хвороб, а також для їх профілактики. У деяких випадках цей продукт виявляється значно ефективніше, ніж багато лікарських засобів і процедури.
захворювання шлунково-кишкового тракту
Вхідна в даний продукт клітковина при попаданні в організм набухає, вбирає в себе всі надлишки, що накопичилися за довгі роки, і виводить їх. Також допомагає покращити перетравлення їжі та перистальтику кишечника, загоює рани і знімає запалення при ураженні шлунково-кишкового тракту виразками, захищає тонку слизову оболонку від механічних і хімічних ушкоджень. Особливу користь організму несе при гельмінтозі (сприяє позбавленню від паразитів) і інших хворобах шлунково-кишкового тракту, мають запальний характер.
Хвороби судин і серця
Вживаючи кунжутний макуха за спеціальною схемою можна позбутися від наступних недуг: гіпертонія / атеросклероз / аритмія / різні запальні процеси / інсульт / ішемія / тахікардія / інфаркт.
У складі макухи є всі необхідні компоненти для зниження холестерину, повноцінного здорового харчування серцевого м'яза, регулювання скорочень міокарда. Також він перешкоджає формуванню небезпечних для життя бляшок і тромбів, зміцнює і розширює кровоносні судини.
Жіноче здоров'я
Вживання в їжу макухи кунжуту приводить в норму гормональний фон в жіночому організмі, підсилює вироблення молока у годуючих, ліквідує запальні процеси при захворюваннях матки, придатків і грудей. Тому даний продукт рекомендують вживати вагітним, жінкам, які годують, а також при захворюваннях в гінекології інфекційного і запального характеру.
Чоловіче здоров'я
Користь кунжутного макухи була доведена в терапії більшості недуг чоловічої статевої системи. В даному продукті є корисні речовини: Se, Mn, Zn, вітамін Е, бета-ситостерин. Вони покращують стан і роботу передміхурової залози, сприяють нормалізації вироблення і поліпшенню якості сперми, підвищують ерекцію.
Опорний аппарат
Макуха кунжуту знайшов широке застосування в області кулінарії. Дана добавка має приємний смак і несе колосальну користь. Використовується вона як панірування, додається в кондитерські вироби і булочки, супи, каші і салати.
У профілактичних цілях (для захисту організму від багатьох недуг) рекомендується з'їдати 1-2 ложки макухи в день. Також можливо його додавання в блюда, що не піддаються обробці високою температурою.
Подбайте про своє здоров'я і використовуйте корисні натуральні продукти для лікування більшості сучасних недуг!