Особливість . Глина харчова біла (каолін) - чистий продукт без домішок, який проходить багаторівневу перевірку в лабораторії. Свою назву глина дістала завдяки китайському містечку Коалонь, де її уперше почали добувати. Місцем здобичі харчової білої глини є Україна, продукт відноситься до азовських приморських глин. Каолін є порошком білого кольору з сіруватим відтінком, оскільки містить вуглецеві речовини. На дотик глина жирна, ніжна. Смак нейтральний.
Застосування . Білу глину використовують як харчову добавку. Її вживають в сухому вигляді або розчиняють в рідині. Починати курс треба з 0,5 ч. Ложки, збільшуючи кількість до 1 ст. ложки глини на склянку води. Такий розчин випивають за 1 годину до або через 2 після основної їжі. Використовують дерев'яний або скляний посуд, оскільки при контакті з металом глина окислюється. Каолін широко застосовують в косметології і з лікувальною метою. Біла глина не має терміну придатності. Зберігати її необхідно в сухому, добре провітрюваному місці.
Користь . Біла харчова глина - прекрасне джерело корисних для організму речовин. У її складі міститься багато кремнію - елемент бере участь в усіх обмінних процесах, особливо у формуванні кісткових і сполучних тканин. Кремній впливає на засвоюваність багатьох мікро- і макроелементів і роботу нервової системи. У складі каоліну є присутнім кальцій, який бере участь в процесі кровотворення. Натрій у поєднанні з калієм регулюють водно-сольовий баланс в організмі. Біла глина добре адсорбує і виводить шкідливі речовини з організму. Каолін має обволікаючу дію, завдяки чому корисний для роботи травної системи.
Макро- і мікроелементи: кальцій, калій, кремній, натрій, магній, залізо, мідь, алюміній, йод, фосфор.