Вперше козинаки почали виготовляти в Грузії – там їх робили із суміші меду та волоського подрібненого горіха, без цукру, цукрового сиропу та інших добавок. Пізніше ці солодощі стали виробляти і в Україні, із суміші меду та соняшникового насіння. Насіння містить у великих кількостях водо- та жиророзчинні вітаміни, мікроелементи та жирні кислоти, завдяки чому їх вживання запобігає передвчасному старінню організму, нормалізації функцій головного мозку та активізації розумової діяльності. Оскільки в насінні соняшника майже немає цукру, це низькоглікемічний продукт, який нормалізує рівень цукру та холестерину в крові, сприяє профілактиці цукрового діабету, нормалізує згортання крові. Жирні кислоти у його складі покращують еластичність судин, роботу серцево-судинної системи та зміцнюють серцевий м'яз, зменшуючи ризик розвитку передінфарктних станів. Мед застосовують при захворюваннях, які викликають бактерії, віруси чи грибки.
Він сприяє нормалізації метаболізму та зміцненню імунітету. Корисні речовини, що містяться в ньому, допомагають нормалізувати кислотність шлункового соку та покращити травлення. Мед позитивно впливає на нервову систему та сприяє покращенню якості сну.
Склад: насіння соняшника, мед.
Харчова цінність на 100 г:
Калорійність 289,9 Ккал
Білків 19,7 г
Жирів 48,8 г
Вуглеводнів 28,9 г
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.