Вперше козинаки почали виготовляти в Грузії – там їх робили із суміші меду та волоського подрібненого горіха, без цукру, цукрового сиропу та інших добавок. Гарбузове насіння в значній кількості містить вітаміни А і Е, які сприяють омолодженню організму. Вони цінуються за високий вміст білка та антиоксидантів, сприяють зниженню артеріального тиску та рівня цукру в крові, покращують пам'ять та розумову діяльність. Насіння гарбуза використовують для профілактики захворювань передміхурової залози та для відновлення після фізичних навантажень. Кунжутні козинаки вперше почали виготовляти в Туреччині, де дуже люблять насіння сезаму.
Вони містять у своєму складі велику кількість кальцію, магнію, фосфору, необхідних організму людини. Існує легенда, що саме кунжут є основним компонентом знаменитого еліксиру безсмерття. Кунжут у великій кількості містить триптофан та гістидин – це важливі амінокислоти, які допомагають нормалізувати емоційний стан, усунути почуття тривоги, позбутися депресії.
Насіння кунжуту корисне при ожирінні та цукровому діабеті, оскільки допомагає покращити обмінні процеси та вивести шлаки з організму. На Сході кунжут вважається символом довголіття та міцного здоров'я. Мед сприяє нормалізації метаболізму та зміцненню імунітету. Корисні речовини, що містяться в ньому, допомагають нормалізувати кислотність шлункового соку та покращити травлення. Мед позитивно впливає на нервову систему та сприяє покращенню якості сну.
Склад: насіння гарбуза, насіння соняшнику, насіння кунжуту, мед.
Поживна цінність на 100 г:
Калорійність 475 кКал
Білків 20.2 г
Жирів 40.3 г
Вуглеводнів 38.3 г
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.