Качокавалло - витяжний напівтвердий сир з овечого або коров'ячого молока, який спочатку виробляли лише на Сицилії, але потім його виробництво поширилося по всій Італії, а також і на Балкани.
Качокавалло має вигляд краплі сльози в жорсткій їстівній шкірці і за смаком нагадує італійський сир проволоне, або ж з більшою витримкою (від шести місяців) стає схожим на пармезан. Під час його приготування сирний згусток розтягують доти, доки він перестає рватися і стає волокнистим. Уже потім його порціонують і формують.
Качокавалло ідеально підходить як для самостійного вживання, так і для багатьох страв. На півдні Італії його часто супроводжують сільським хлібом із твердих сортів пшениці. Жителі Апулії, наприклад, віддають перевагу хлібу Альматури (Pane di Altamura), який належить до категорії DOP. Сир чудово збагатить смак багатьох рецептів. У натертому вигляді його застосовують для приготування класичної пасти, піци, запечених овочів (баклажани, цукіні). Витриманий качокавалло, що має гострий смак, бездоганно гармонує із салямі. А копчену версію часто використовують для надання димного аромату першим стравам. Молодий сир чудовий у поєднанні з фруктами (груші, диня), бальзамічним оцтом, червоною цибулею, ягодами (вишня, черешня), горіхами та сухофруктами. Тим, хто полюбляє смакові контрасти, варто спробувати качокавалло з каштановим медом, що має легку гіркоту в післясмаку.
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.