Корисні властивості олії Гхі дозволяють використовувати його для:
підвищення імунітету;
уповільнення дії вільних радикалів;
покращення травлення; Гхі корисно при підвищеній кислотності шлунка. (перед і після їжі потрібно з'їсти одну чайну ложку гхі)
нормалізації обмінних процесів;
виведення токсинів та шлаків;
збагачення організму вітамінами А, Е, жирними кислотами;
стимуляції розумової діяльності
При лікуванні ангіни, застуди, кашлю та нежиті. Необхідно приймати тепле молоко з чайною ложкою олії Гхі та імбиром (куркумою, мускатним горіхом) на ніч.
Для людей з ослабленим імунітетом корисний прийом олії гхі вранці у поєднанні з прянощами (фенхелем, кардамоном, шафраном), сухофруктами, горіхами, медом, ряженкою. При цьому сніданок не повинен містити інші продукти.
Для лікування запальних процесів рекомендується змащувати топленою олією хворі ділянки тіла.
У період епідемій грипу та ГРВІ корисно змащувати олією слизову оболонку носа.
Олія гхі в косметології
Гхі має відмінні зігрівальні властивості, тому його часто використовують як основу для масажного масла.
Крім того, продукт здатний виводити токсини, роблячи шкіру бархатистою.
З Гхі можна приготувати маски для обличчя і ось найбільш прості рецепти:
Картопляне пюре (2 ложки), куркуму (пів-ложки) та масло гхі (пів-ложки) з'єднати. Кашку в теплому вигляді нанести на обличчя, тримати 15 хвилин.
Яблучне пюре (2 ложки), мед і гхі (по півложки) змішати, підігріти, нанести на обличчя. Час витримки – 15 хв.