Сублімована маліна- це продукт, звільнений від води, але зберіг свої корисні речовини і властивості. Більш того, при такій сушці він повністю зберігає свою форму, колір і запах.
Величезна користь і цілющі властивості сублімованої малини пояснюються її унікальним хімічним складом.
У сублімованих ягодах містяться вітаміни групи В, каротин, вітамін С, РР, Е, кальцій, фосфор, залізо, натрій, мідь, цинк, калій, кобальт.
Багаті плоди також пектинові, дубильні і азотисті речовини, яблучної, мурашиної, лимонної, винної, капронової та саліцилової кислотою.
Сублімована малина відрізняється високим вмістом натуральної саліцилової кислоти. Вона має м'який протизапальний ефект.
Присутній фітостерини і жирну олію.
Сублімовані ягоди насичені пектинові речовини, органічні кислоти, мікроелементи, цукрами і фітонцидами.
Сублімована малина - відмінний антидепресант завдяки високому вмісту міді, яка необхідна для нервової системи.
Показаннями до застосування сублімованої малини є: висока температура
запальні процеси, особливо органів дихання і травлення
занепад сил і авітамінози, в тому числі цинга
анемія
ламкість судин і схильність до кровотеч
високий тиск
блювота різної природи
відсутність апетиту
похмільний синдром
простудні захворювання.
Сублімована малина корисна при гіпертонії, захворюваннях шлунково-кишкового тракту і недокрів'ї. Цілющим здібностям ягода зобов'язана фитонцидам, які надають знищує дію для спор грибків і стафілококів.
Сублімована малина - корисна для серця і судин ягода, тому що має властивість розріджувати кров
Сублімована ягода має м'який сечогінним властивістю і здатна покращувати травлення. За це її дуже люблять включати в різні лікувальні дієти для страждаючих набряками, запорами і утрудненим травленням. Продукт допоможе уникнути набряків, і зберегти високу скорочувальну здатність м'язових волокон.
Ягода корисна не тільки для полегшення симптомів застуди, а й для їх профілактики. Високий вміст вітамінів благотворно позначається на імунній системі людини.
Сублімовані ягоди та овочі не втрачають своїх смакових якостей. Багато з них після обробки стають навіть смачніше, ніж до неї. Крім цього сублімації вигідно піддавати тільки свіжі продукти, в іншому випадку вони не витримають обробки і стануть непридатними до вживання.