Користь яблучних часточок:
містять велику кількість корисних речовин: фруктозу, глюкозу, клітковину, залізо, йод, магній, пектин, флавоніди;
смачна альтернатива снекам;
профілактика багатьох хвороб: анемія, захворювання серця, атеросклероз, подагра, ревматизм, депресія;
уповільнюють процеси старіння організму, завдяки нейтралізації вільних радикалів;
низька калорійність, що дозволяє використовувати їх в вуглеводних дієтах.
Застосування в кулінарії яблучних часточок:
використовуються для приготування компотів, киселів;
для приготування пудингів;
для начинок у випічці: пирогів, булочок, печива;
урізноманітнюють смак вівсяних, рисових, гречаних, пшеничних каш;
підійдуть як смачне доповнення до йогуртам, десертів.