Пророщена пшениця вже є корисним продуктом біологічного походження. Для того, щоб отримати цей продукт не обов'язково вирощувати його на професійних полях. Можна це зробити і в домашніх умовах. Пророщене зерно вживають в їжу як самостійно, так і додаючи його в різні страви.
Склад зерна пшениці
Зерно пшениці органічного землеробства.
особливості виробництва
Продукцію вирощують в чистих районах нашої країни, не додаючи в процесі ніяких хімічних компонентів, добрив.
Як приготувати зерно пшениці?
Для того, щоб проростити зерно, спочатку акуратно промийте його, далі замочіть на 10 годин на холодну воду, далі змінити на нову. Розсипати НЕ товстим шаром продукт на мокру марлю, а зверху накрити такий же тканиною. Це витримується дві доби в темряві. Зерна промиваються 2 рази в день.
Якщо ви хочете зробити корисний настій, тоді візьміть 1 столову ложку зерна і залийте склянкою крутого окропу, через 2 години прокип'ятіть 10 хвилин і настій готовий.
Відвар робиться з розрахунку 1 до 10, кип'ятиться 5 хвилин, далі добу тримається в закритому посуді. Після проціджування його слід вживати по половині склянки двічі на день після їди.
зберігання зерна
Зберігається в сухих і провітрюваних кімнатах, де немає збудників хлібних хвороб. Уберігати від сонця.
Термін зберігання - 12 місяців.
Харчова цінність на 100 г продукту (в грамах)
Калорійність 360 ккал
білки 13
жири 2,5
вуглеводи 57,5