Особливості. - це багатоатомний цукровий спирт, який використовується як замінник цукру. Його одержують із натурального овочевого цукру, який змішують з водою, зброджують, кристалізують, а потім ретельно сушать. Готовий продукт має форму білих кристалів чи порошку, який виглядає як звичайний цукор. Насолода ерітрітолу становить приблизно 70-80% від звичайного цукру, зате продукт має нульову калорійність. Відсутність калорійності досягається завдяки невеликому розміру молекул, які не проходять процес розщеплення і виводяться з організму майже в тому ж вигляді, в якому надійшли.
Застосування. Ерітрітол можна додавати в чай, каву, коктейлі, смузі, випічку, каші, до морозива, вживати з фруктами тощо.
Користь. Не містить калорій та не підвищує рівень глюкози та інсуліну, що сприяє профілактиці порушень вуглеводного обміну та ожиріння. Засіб для профілактики карієсу та захворювань порожнини рота. Є антиоксидантом і поглинає вільні радикали.