Оливкова олія цінується за свій смак, багатий вітамінний склад, широту використання (косметологія, кулінарія та навіть медицина). 1 столова ложка оливкової олії містить 120 ккал, що робить наші страви ще більш поживніше і ситніше.
Якщо розібратися в складі натурального рослинного продукту - можна успішно застосовувати його в лікувальних цілях. Отже, що ж особливого в оливковій олії:
-олеїнова кислота - забезпечує оптимальне протікання обмінних процесів, зміцнює стінки судин;
-О-мега-9 жирні кислоти - виводять з організму канцерогени, нормалізують тиск, знижують рівень холестерину в крові;
-линолієва кислота - прискорює процес загоєння ран, покращує зір;
-вітаміни А, D, К, Е - відновлюють роботу кишечника, зміцнюють кісткову тканину, уповільнюють процеси старіння.
Оливкова олія можна використовувати замість майонезу і кетчупу. Воно прекрасно підходить в якості заправки до салатів, каш, робить випічку м'якою і рум'яної. Використовується для смаження, запікання, маринування, приготування соусів.