Кокосова олія стає все більш популярною серед сучасних покупців. І цьому є логічне пояснення - продукт можна застосовувати для косметології, кулінарії, народної медицини. Вона є універсальною, має приємний смак і аромат, а ще цілий список корисних якостей.
Що ж в складі кокосової олії?
ненасичені жирні кислоти;
вітаміни С, Е, К;
фітостероли;
мінерали;
гіалуронова кислота.
Багатий вітамінно-мінеральний комплекс дозволяє кокосовії олії виконувати цілий ряд функцій (в залежності від зовнішнього або внутрішнього застосування). Воно зволожує і омолоджує шкіру, покращує роботу серця і судин, загоює виразки в шлунку, підвищує імунітет, активує мозкову діяльність, стабілізує роботу нервової системи.
Кокосова олія підходить практично для всіх типів шкіри. Вона надає зволожуючий, живильний, пом'якшувальний ефект який відновлює. Добре розгладжує зморшки, захищає від згубного впливу УФ випромінювання. Також активує зростання волосяних фолікулів, усуває лупу, робить волосся м'яким і шовковистим.
У кулінарії кокосова олія може використовуватися для смаження, заправки салатів, каш, приготування десертів, випічки.