Регулярне вживання олії з насіння гарбуза зміцнює імунітет, стимулює обмін речовин, допомагає схуднути, покращує стан шкіри і волосся. Корисні властивості гарбузового масла застосовуються при захворюваннях серця, судин, печінки, жовчного і сечового міхура, простатиті. Корисний і смачний продукт лікує гастрит, попереджає розвиток хронічних запалень, позбавляє від печії, підтримує еластичність шкіри і судин.
До складу входять важливі здоров'ю біологічно активні речовини:
- фітостероли зменшують всмоктування в кишечнику холестерину, запобігають злоякісні утворення;
- фосфоліпіди стимулюють жировий обмін, покращують стан шкіри при псоріазі, екземі, старечої пергаментним шкірі. Виконують імуномодулюючі, що регенерують функції, беруть участь в перенесенні вітамінів, регулюють активність окремих ферментів.
- флавоноїди відрізняються антиоксидантами і дубильними властивостями, деякі надають протимікробну дію.
- токофероли захищають тканини від шкідливого впливу молочної кислоти, попереджають занепад сил, недокрів'я. Беруть участь в синтезі білка, необхідні для тканинного дихання, різних процесів клітинного метаболізму.
- каротиноїди беруть участь в окисно-відновних і обмінних процесах, уповільнюють старіння, беруть участь в зростанні кісткової і зубної тканин, благотворно впливають на гостроту зору, синтез зорового пігменту сітківки.