Безглютеновий продукт, виготовлений із крупи червоної сочевиці, вирощеної на території України. Жорновий помел.
Харчова (поживна) цінність на 100 г продукту: білки - 28 г; Жири – 1 г Вуглеводи – 42 г. Калорійність – 314 ккал.
Борошно із червоної сочевиці вважається унікальним продуктом. Воно багате на високий вміст поживних компонентів, мікро - і макроелементів, вітамінів. Його систематичне застосування дозволяє покращити загальне самопочуття та поповнити енергетичні запаси. Продукт широко використовується в кулінарії та косметології.
Основними корисними властивостями є:
усунення зайвої ваги;
активізація обмінних процесів;
виведення з організму токсинів
зміцнення імунітету;
зниження рівня цукру на крові.
Для чоловіків – це найкращий спосіб позбутися захворювань сечостатевої системи. Жінкам сочевиця допомагає зменшити вираженість передменструального синдрому, полегшити перебіг клімаксу. Для дитячого організму боби представляють особливу цінність, вони впливають зростання і мозкову діяльність.
Вегетаріанцям варто звернути увагу на котлети на основі бобів. Це смачна, корисна та ситна страва, стане гідною заміною м'ясної продукції. Додатково боби використовуються для приготування супів та випічки.