Користь рисового борошна обумовлена, насамперед, рослинним білком, що має повноцінний амінокислотний склад, необхідний для нормального функціонування людського організму. Крім мінеральних речовин, до її складу входять також крохмаль, клітковина, моно-і дисахариди.
Рисове борошно, як гіпоалергенний продукт, використовується в дитячому та дієтичному харчуванні. Пояснюється це просто - в ній відсутній глютен, який навіть на травлення здорових людей може вплинути, ставши причиною таких явищ, як метеоризм, печія, запор, діарея та різні розлади.
Загалом вона є важливою частиною раціону хворих на серцево-судинні та ниркові захворювання, хронічний ентероколіт, гастрит та виразку шлунка, а також дітей першого року життя. Великий обсяг крохмалю, що входить до складу, робить її високоживильною їжею, дуже корисною ослабленим людям, а також спортсменам.