Сучасний покупець має можливість випробувати борошно з різних рослин - це льон, кунжут, рис, гречка, пшениця, кукурудза і багато інших. Список можна продовжувати та продовжувати. Але особливе місце посідає серед них борошно з мигдалевих горіхів. Цінна за харчовими характеристиками, приємна на смак, цілюща за своїм унікальним складом.
Мигдальне Manteca борошно досить гігроскопічне, добре вбирає та утримує будь-яку рідину. І вона дуже калорійна – 605 ккал на 100 г продукту. У її складі відзначено високий вміст насичених жирних кислот, вітамінів, холіну, бета-каротину, Ca, Mg, K, Fe, антиоксидантів, фітоестрогенів. Безперечний плюс - малий відсоток вмісту глютену.
Що приготувати з мигдальним ароматним борошном? Фантазія, тільки й усього. Її додають в бісквіти, різні види тіста, повітряні і масляні креми, цукерки і взагалі будь-яку випічку. Мигдальне борошно виступає загусником для соусів і пудингів, надає кашам ніжного горіхового присмаку, а випічку робить ще смачнішим і ніжнішим.
Страви за участю мигдального борошна будуть актуальними для хворих у період відновлення, при алергії на глютен, тяжких фізичних навантаженнях. Цей натур продукт здатний зменшити біль, зняти судоми, підвищити гемоглобін, зміцнити серце та судини. Якщо немає прямих протипоказань до вживання мигдальної муки - їжте її із задоволенням!