ru | ua
+38 (097) 043 10 29
Працюємо з 9:00 до 18:00 +38 (097) 043 10 29 Пр. Д. Яворницького, 107 +38 (098) 042-99-08 вул. Д.Донцова, 2-А Нагорний Ринок +38 (097) 136-19-57 бульвар Зоряний, 1-А ( ТРЦ "Дафі") замовити дзвінок
ru | ua
+38 (097) 043 10 29
Працюємо з 9:00 до 18:00 +38 (097) 043 10 29 Пр. Д. Яворницького, 107 +38 (098) 042-99-08 вул. Д.Донцова, 2-А Нагорний Ринок +38 (097) 136-19-57 бульвар Зоряний, 1-А ( ТРЦ "Дафі") замовити дзвінок
Улюблені товари
Категории

БОРОШНО ЖИТНЕ АХІМСА 1 КГ

Виробник: АХИМСА
Наявність: Є в наявності
49 грн.
Інформація про доставку
  • Доставка "Нова Пошта" від 35грн.
  • Самовивіз зі складу у Дніпрі
  • Термін доставки 1-3 дні
Способи оплати
  • Післяплатою при отриманні
  • Готівкою на складі
Доставка по Україні
  • - Доставка "Нова Пошта" від 35грн.
  • - Самовивіз зі складу у Дніпрі
  • - Термін доставки 1-3 дні
Зручний спосіб оплати
  • - Післяплатою
  •   при отриманні
  • - Готівкою на складі
Борошно житнє - продукт, що отримується з подрібнених зерен жита. У ній більш високий, порівняно з пшеничною, вміст корисних речовин, фруктози, вітамінів різних груп, кислот та мінералів. Їхня кількість залежить від виду продукту: житнє борошно може бути сіяним, обдирним або шпалерним.
 
Остання є найбільш корисною, але використовується вона в основному в дієтичних стравах. Найчастіше з житнього борошна випікають хліб, але також можливе приготування оладок і млинців, коржиків, солодкої випічки, локшини. Вона є основою при приготуванні квасу. Широко застосовується житнє борошно у стравах північних кухонь: карельської, фінської, шведської, російської. Наприклад, вона є основою для такої національної страви як пиріжки-хвіртки.
 
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Житнє борошно використовується в раціоні для діабетиків, оскільки жито є повільним вуглеводом і розщеплюється поступово, не даючи рівню глюкози в крові піднятися вище за норму. Користь житнього борошна полягає ще й у тому, що вона виводить з організму солі, токсини та зайву рідину, підвищує імунітет і є джерелом складних вуглеводів, а шкоди від житнього борошна не виявлено, хоча людям із підвищеною кислотністю шлунка та виразкою краще утриматися від цього продукту .
 
Існує важлива відмінність житнього борошна від пшеничного – справа в тому, що жито містить велику кількість білків та амінокислот, тому її використання в харчуванні спортсменів науково обґрунтовано. Енергетична цінність житнього борошна становить 305 ккал, і така калорійність вважається низькою, тому житні хлібобулочні вироби показані тим, хто сидить на дієті. Також у ній міститься більше кальцію та фосфору, ніж у пшениці, тому вона зміцнює кістки та відновлює роботу хрящів. Лікування житнім борошном популярне в народній медицині.
 
Замішування тіста з житнього борошна - більш трудомісткий і складний процес, проте досвідчена господиня може легко освоїти цю науку, тим більше що житній хліб був звичною стравою у всіх сім'ях. "Матінка жито годує всіх суцільно", - казали на Русі, і мали рацію, оскільки в ті часи пшеничний хліб був не по кишені простим селянам. Зараз люди віддають перевагу житній випічці, а здоровий спосіб життя увійшов у моду, тому деякі сорти житнього хліба коштують дорожче за пшеничні булоки.

Написать отзыв

Ваше Имя:

Ваш отзыв:

Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.

Оценка: Плохо           Хорошо

Введите код, указанный на картинке:


Мітки:
-->