Крупа Саго – не типова крупа. Вона виготовляється з кукурудзяного крохмалю. Крупа Саго знаменита тим, що багата на вуглеводи, вітаміни і мінерали, проте жирів і білків вона містить вкрай мало.
З вуглеводів крупа містить велику кількість крохмалю. Крохмаль відомий своїми поживними та абсорбуючими властивостями. Він бере активну участь у роботі ШКТ, сприяє виведенню шлаків і токсинів. Саго - низькокалорійний продукт, який не містить глютен.
Медики рекомендують її приготування каш дітям, ослабленим людям, тим, хто переніс операцію – для швидкого відновлення сил.
Дієтологи виділяють саго як низькокалорійний продукт, який, до того ж, не містить глютен, а медики рекомендують її для приготування каш дітям, ослабленим людям, тим, хто переніс операцію – для швидкого відновлення сил.
Саго використовується приготування супів, каш, начинок для пирогів. Часто її змішують з рисом і вживають як гарнір до рибних та м'ясних продуктів, овочевих сати та морських делікатесів.
Перед приготуванням крупу саго рекомендують ретельно промити та замочити. Незважаючи на корисні властивості крупи, саго показана не всім. Люди з надмірною вагою та ожирінням і ті, хто має індивідуальну непереносимість продукту, повинні відмовитися від продукту або мінімізувати його присутність у раціоні.
Бажано перед тим, як купити крупу, проконсультуватися з вашим лікарем про можливу користь/шкоду для організму.