Традиційна східна страва хумус (хуммус, хомус) - закуска з нутового пюре - вперше згадується ще в 13 столітті в арабських куховарських книгах. Класичний хумус готують із нуту з додаванням оливкової олії, часнику, лимонного соку, морської солі й тахіні (меленого кунжуту).
Хумус являє собою однорідну пасту з ніжним, пряним смаком. Його подають як холодну закуску або соус із пітою і лавашем. У різних країнах хумус має свої особливості. Наприклад, у Сирії цю страву приправляють травами та спеціями, а в Ізраїлі - додають цибулю та паприку. Вважається, що найкраще їсти нутову пасту з хлібом, тоді в організм надходить набагато більше рослинного білка.
Хумус став улюбленою стравою веганів і тих, хто відмовився від м'яса: він чудово втамовує голод і є джерелом рослинного білка та клітковини. Приготування хумусу в домашніх умовах займає певний час: нут потрібно замочити на ніч, потім зварити, а вже потім перемолоти до консистенції пасти, додаючи інші інгредієнти.
Хумус Hummus Green Dream із зеленню: традиційному поєднанню нуту і сезаму додають пікантності петрушка і кріп. Пряна закуска чудово смакуватиме до зернового хліба і снеків, яєць і овочів, її можна додавати в пасту, каші та використовувати як заправку до салатів.
Склад: нут варений (61%), вода питна, насіння кунжуту (11%), олія оливкова, сік лимона, часник, сіль харчова, кріп сушений (0,4%), петрушка сушена (0,4%), зіра, паприка, перець чорний, перець червоний.
Харчова цінність на 100 г:
білки - 5,8 г
жири - 5,8 г
вуглеводи - 12,4 г
цукор - 2,9 г
сіль - 0,47 г
Енергетична цінність на 100 г: 126 ккал
Вироблено в Україні.
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд продукту без попередження продавця або споживача.