Поряд з малиновою та орлиною, або орлицею, це один з популярних сортів кольорової квасолі. Її відмінною рисою є інтенсивний темно-бордовий колір і форма бобів у вигляді бруньок. Це незамінний інгредієнт мексиканської кухні. Вона входить до складу майже кожної страви, в тому числі всесвітньо відомої, хоча і не зовсім мексиканської, страви чилі кон карне.
Червона квасоля добре підходить для веганської кухні, як складова рагу, намазки для бутербродів та чудового квасолевого брауні.
Як і всі боби, червона квасоля дуже ситна і багата на складні вуглеводи та клітковину. Зокрема, вона містить вітаміни групи В і такі елементи, як магній, кальцій, цинк і фосфор. Таким чином, вона сприяє підтримці енергії та концентрації, а також здоров'я кісток, зубів, волосся та нігтів.
Червона квасоля - багате джерело легкозасвоюваного білка, тому вона успішно замінює м'ясо в багатьох вегетаріанських стравах, але квасоля також добре підійде і в традиційній кулінарії.
Червона квасоля є джерелом:
- Калій - допомагає правильному функціонуванню нервової системи
- Кальцій і фосфор - допомагають підтримувати здоров'я кісток і зубів
- Магній - допомагає зменшити відчуття втоми
- Залізо - сприяє нормальному виробленню еритроцитів і гемоглобіну
- Тіамін - сприяє нормальному функціонуванню нервової системи
- Рибофлавін - допомагає підтримувати нормальний стан еритроцитів
Информація про алергени
На підприємстві також пакуються продукти, що містять глютен, арахіс, сою, різні горіхи, кунжут. Незважаючи на те, що було зроблено все можливе, присутність цієї сировини в продукті не може бути виключена на 100%.
Поживна цінність продукту на 100 г:
Енергетична цінність 1203 кДж / 288 ккал
Жири, з них: насичені жирні кислоти 1,6 г/0,2 г
Вуглеводи, з них: цукри 61,6 г/2,7 г
Клітковина 15,7 г
Білки 21,4 г
Сіль* 0,05 г
Калій 1188 мг
Кальцій 163 мг
Фосфор 437 мг
Магній 169 мг
Залізо 6,9 мг
Тіамін 0,67 мг
Рибофлавін 0,23 мг
*Вміст солі обумовлений виключно наявністю природного натрію.